Skip to content

Case

Buildings

Circular building design

Circular construction

+4

Kampung Admiralty: Green infrastructure bringing people together

27. October 2020
image

Solution provider

Ramboll

Ramboll is a leading international engineering, design and consultancy company, owned by the Ramboll Foundation.

More from Ramboll

Want to see this solution first hand?

Add the case to your visit request and let us know that you are interested in visiting Denmark

Request visit

Challenge

To accommodate the need for public housing in Singapore, an empty lot was transformed into what is now Kampung Admiralty. The focus of the project is to encourage the elderly residents to engage in an active lifestyle among younger generations, but it is also part of a greater effort to increase environmental sustainability.

Solution

Ramboll (Ramboll Studio Dreiseitl) is responsible for design of the greenery and landscape, which includes a tropical rainforest, as well as water management systems. The landscape is designed as layers of green and blue infrastructure woven into the building to connect residents and the greater Admiralty neighborhood to the historical “Kampung” village spirit within today’s highly densified urban context.

Prior to development, the site remained as an empty unutilized field between residential towers, a marketplace, and a train station. Over 100% landscape replacement was achieved through ground level planting, green roofs and vertical green walls.

Result

It is the first development in Singapore to integrate housing for the elderly, and hence Singapore’s flagship vertical village. The average annual rainfall in Singapore is 92 inches (2340mm). The design of the Hydrological system allows for over a million gallons of tap water to be conserved each year as storm water runoff is stored in the rainwater harvesting tank and reused for irrigation. Water trickles down from the rain curtain mesh during storm events as a reinterpretation of the tropical downpour experience. The eco-pond promotes biodiversity and provides a natural cooling effect for the adjacent urban surroundings. The bio retention basin located at the medical centre provides a calm and therapeutic environment for patients while also functioning as a system to harvest, cleanse, and recycle rainwater.

Kampung Admiralty has now won World Architecture Festival Award 2016 , Skyrise Greenery Award 2017 and World Building of the Year 2018 .